lauantai 29. marraskuuta 2008

Hesari ei enää ikinä Borneolle?

Hesarissa oli taas omituinen juttu Matkailu-sivuilla.

Siinä Tapio Vettenranta on vihainen "matkaoppaille ja saarella käynneille henkilöille", jotka ovat kuulemma syöttäneet "mittaamatonta pajunköyttä" siitä, että Malesian Borneo olisi "vehreä ja rauhallinen paratiisi".

Sehän onkin tietysti matkaoppaiden vika, jos matkailija jää paikallisen juhlapäivän aikaan johonkin suurkaupunkiin.

Eihän Helsinginkään keskustassa ole niitä idyllisiä maisemia, joilla Suomen Lappia, Pohjois-Karjalaa tai järvialuetta markkinoidaan!

Jutun kirjoittanut toimittaja paljastaa paljon Hesarin asenteista, kirjoittaessaan matkaoppaista ja muista matkailijoista "emme niille juuri arvoa anna".

Anteeksi, mutta tässä suhteessa tunne on molemminpuolinen.

Hesarin toimittaja voisi täsmentää ensinnäkin, onko kyseessä Sarawak vai Sabah. Nämä ovat käytännössä kaksi eri (osa)valtiota, joilla on täysin erilainen historia kuin muulla Malesialla.

Lisäksi olisi hyvä tietää, onko ärsyyntynyt ja matkaoppaita halveksiva toimittaja käynyt esim. Kota Kinabalussa vai Kuchingissä.

Hän kirjoittaa ainoastaan: "Tulimme Borneolle". Tilanne on sama kuin jos kirjoittaisi "Tulimme Skandinaviaan" emmekä nähneet yhtään juhannussalkoa. Ja koska matkakohteena oli esimerkiksi Helsinki marraskuussa eikä Ahvenanmaa kesäkuussa, syyllisiä ovat tietysti matkaoppaat ja muut Ahvenanmaalla käyneet!

Hesarin toimittajan teki mieli karjua huoneessaan. En yhtään epäile tätä. Usein vaikuttaa siltä, että Hesarin useammankin toimittajan tekee mieli karjua huoneessaan.

Ei kommentteja: