sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Mikä on "pedon luku 666"

Vaikka Raamatun arvovalta on romahtanut yleisessä keskustelussa, yksi ilmiö nousee usein myös julkiseen keskusteluun. Se on "pedon luku".

Luku 666 esiintyy useissa eri yhteyksissä, joko "vitsinä" tai jonkinlaisena kannanottona tai manifestina.

Lukua on jo pari tuhatta vuotta yritetty tulkita, milloin se on nähty Hitlerin, Stalinin tai jonkin muun tyrannin nimessä (jonkin laskukaavan mukaan).

Onko sitten vajaat 2000 vuotta sitten kirjoitettu Johanneksen ilmestys, maailman loppua kuvaava ennustus relevantti? Se on uskon asia, eikä yksityisten ihmisten uskon asioihin kannata kajota.

Ennustus on kuitenkin toteutumassa, jos vain haluaa laskea elementit yhteen.

Ennustus kuuluu lyhennettynä näin: "Ja se saa kaikki, pienet ja suuret... panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku."

Mitä ihmettä?

Miksi kyse on "ostamisesta ja myymisestä"?

Ihmiskunnan ongelmiin kuuluu monenlaisia rahaan liittyviä pulmia. Suomessa on pyritty erilaisiin maksujärjestelmiin, joissa ei käteistä käytettäisi ollenkaan. Muoviraha on käytössä laajalti, ja monet (jonossa edellä kulkevat etenkin) maksavat yksinomaan korteilla (mikä on hitaampaa kuin käteismaksut).

Käteistä ei kuitenkaan voi syrjäyttää. Ulkomaanmatkoilla joudutaan yleensä vaihtamaan valuuttaa, eikä voisi kuvitellakaan, että olisi jonkinlainen kansainvälinen maksukortti, jolla voisi hoitaa kaikki juoksevat maksut vieraissa maissa.

Vai olisiko sellainen mahdollista?

Ei todellakaan, käteinen on ja pysyy.

"Pedon merkki" vaikuttaa nykyteknologian valossa järjestelmältä, joka on kieltämättä nerokas. Jos kaikki elävät ihmiset ("pienet ja suuret") saisivat pankkikortin kehoonsa henkilökohtaisen tunnuksen, silloin ei voisi väärentää rahaa, ei varastaa rahaa eikä väärinkäyttää rahaa.

Sen sijaan, että helposti katoava, helposti varastettavissa oleva, helposti väärinkäytettävä luottokortti aiheuttaisi harmia, miksei saman tien merkitä kaikkia maailman ihmisiä jollakin merkillä?

Miksi siis luku 666?

Suomalainen sotu-numero on kiistaton keino identifioida jokainen suomalainen. Syntymäpäivä muodostaa kuusinumeroisen luvun, ja tunnusluku on nelinumeroinen. Suomalaisessa sotu-numerossa ei kuitenkaan ole maatunnusta.

Kansainvälinen sotu-numero vaatisi ensiksi maatunnuksen, sitten syntymäpäivätunnuksen ja lopuksi tunnusluvun.

Viimeinen tunnusluku tulisi olla mieluiten kuusinumeroinen, koska joissakin maissa syntyy yhden päivän aikana niin monta lasta, että nelinumeroinen luku ei riittäisi.

Voisiko sitten maatunnus olla kuuden numeron pituinen? Vähintään. Itse maatunnus vaatisi ainakin 200 eri numeroa, mutta erilliset hallintoalueet ja muut nostaisivat erilaisten maa-alueiden määrän ainakin 300:aan. Eri maiden sisällä voitaisiin lisäksi käyttää maakunta- tai osavaltio-tunnuksia, tai tunnukseen voitaisiin liittää jokin muu tunnus, esimerkiksi rahalaitoksen tai muuhun ryhmään kuulumisen tunnus.

Kansainvälinen "sotu-numero" olisi siis jokaisen elävän ihmisen kiistattomasti identifioiva järjestelmä.

Jos jokainen elävä ihminen saisi yksilöidyn numeronsa, silloihan kyseisellä koodilla olisi rajattomasti käyttötapoja. Luottokortit ja pankkikortit voitaisiin saman tien korvata viivakoodilla, joka olisi tatuoitu ihoon, "oikeaan käteen tai otsaan".

Kaupan kassalla riittäisi vain viivakoodin lukija kädestä tai otsasta, ja rahat siirtyisivät omalta tililtä kaupan tilille. Erillisiä henkilötodistuksia ei tarvittaisi, ei passeja, ei mitään muuta kuin viivakoodin luku, ja kaikki tietäisivät kuka tai mikä olen.

Mitä pahaa sitten olisi siinä, että ihmisten elämä helpottuisi ja jokainen ihminen olisi tunnistettavissa? Ehkä siinä ei sinänsä olisikaan mitään pahaa, vaan ehkä siinä, minkälaisen diktatuurin kautta tällainen järjestelmä voitaisiin pakottaa Papua-Uuden-Guinean alkuasukkaita tai Brasilian sademetsien heimoja myöten.

Tällainen viivakoodijärjestelmä vaatisi totalitääristä diktatuuria, eräänlaisia Neuvostoliittoa, joka alistaisi jokaisen ihmisen valtaansa. Onneksi kyseinen kansojen vankila sentään romahti 1991.

On mielenkiintoista, että Johanneksen ilmestys tavallaan ennustaa television tai internetin käytön. Tai miten sen nyt sitten voi tulkita: "Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin" entäs miten tämä: "...ja saisi aikaan sen, että ketkä vain eivät kumartaneet pedonkuvaa, ne tapettaisiin".

* * *

Olen aina vierastanut massahysteriaa, koska ihmisten taipumus toimia massojen mukana sisältää aina jonkinlaisen diktatuurin tai totalitärismin mahdollisuuden. Valtavien jalkapallostadionien tiheä tunnelma ei vielä johda mihinkään tyranniaan, mutta jos kerran ihmiset luopuvat yksilönvapaudesta ja omasta päätäntävallastaan jalkapallostadionilla, miten helppoa onkaan johdatella heidät tottelemaan seuraavaa diktaattoria?

Toisinajatteleminen on tervettä. Jokaisen terveen yhteiskunnan valtavirtauksia vastaan on huomattava määrä toisinajattelijoita.

En tiedä, onko joku joskus ehdottamassa viivakoodin tatuoimista jokaisen ihmisen käteen tai otsaan, jotta jokainen voisi maksaa ostoksensa tämän henkilökohtaisen viivakoodin avulla. Loogisuudessaan ja käytännöllisyydessään se olisi väistämätön jatke nykypäivän luottokorttien, terrorisminpelon, rikollisuuden ja muiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Mutta kuka tai mikä on tämä "peto"?

Ei kommentteja: