keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Vihanlietsontaa Osa 1

Radio Peilissä keskusteltiin autoilusta ja pyöräilystä. Ohjelmassa esiintynyt Helsingin Pyöräilijöiden edustaja esitti omituisia ajatuksia.

Vaadittiin lisää rangaistuksia, ajokorttien poisottamisia ja muutenkin ankarampaa suhtautumista.

Nythän on niin, että jos joku edustaa kansalaisjärjestön kautta jotakin harrastetta tai elämänmuotoa, silloin on syytä puhua hyvää tästä harrasteesta.

Huonompi tapa on haukkua kaikki muut.

Juuri tähän syyllistyi radiossa kuultu tyyppi.

Kliimaksinsa tämä radioääni saavutti silloin, kun hän kuvaili Länsiväylän työmatkailisia, jotka kuulemma näyttävät kiehuvan vihaisina autoissaan. "Tappajia", sanoi tämä radioääni.

Autoilijat ovat ihmisiä. He eivät ole mitään erityistä ihmistyyppiä - autoilijoita on nykyään enemmistö ihmisistä melkein kaikissa maailman maissa.

Autoilijat eivät ole tappajia, kaahaajia, häiriköitä tai rikollisia. Heillä ei ole mitään velvoitetta luopua ajokortistaan tai ottaa vastaan raipaniskuja.

Polkupyöräilyä tulee suosia ja harrastaa. Se lisää yksilöiden fyysistä kuntoa, se säästää rahaa ja ympäristöä.

Mutta missään nimessä polkupyöräilyn valinneilla ei ole oikeutta lietsoa vihaa toista ihmisryhmää vastaan.

Suvaitsemattomuutta ei esiinny ainoastaan eri kansallisuuksien välillä. Mikä tahansa ihmisryhmän demonisoiminen julkisuudessa on väärin, jopa rikos.

Autolla ajaminen, edes ylinopeutta ajaminen, ei muodosta rikosta saatikka vaaraa. Jokainen ajokortin ajanut suomalainen tekee aina kaikkensa, jotta auto säilyisi naarmuitta, ihmisistä puhumattakaan. Jokainen onnettomuus on lopulta tahaton vahinko, jota ratissa istunut katuu kaikkein eniten.

Autoilijoiden demonisoiminen on mautonta, se on silkkaa vihanlietsontaa ihmisryhmää kohtaan.

Ei kommentteja: