tiistai 22. huhtikuuta 2008

Näkikö Kimi Phuketin-kohteensa itse?

Kiirastorstaina 2008 uutisoitiin, että Kimi Räikkönen on tehnyt kiinteistökauppoja Phuketissa.

Olin itse Phuketissa, joten muiden töiden sallittua ajoin moottoripyörällä Serenity Terraces -kohteen luokse. Oli kiirastorstain iltapäivä, ja aurinko alkoi lähestyä horisonttia.

Esiinnyin kuin kuka tahansa ulkomaalainen kiinteistöjä havitteleva enkä edes valehdellut kun sanoin, että minulla on bisneksiä Phuketissa.

Kävi ilmi, että Serenity Terraces on keskeneräinen projekti, jota siis rakennetaan täyttä vauhtia. Vain yksi asunto, rantahuvila, on valmiina ja sitä esitellään ostohalukkaille.

Siispä kypärä päähän ja golf-autolla tutustumaan Kimin uuteen kotiin. Sain valokuvausluvan ja eikun kamera laulamaan!

Perillä rannalla yllätys oli suuri, kun katsoin laskuveden aikaista rantaa. Toisin kuin Suomen mediassa kerrottiin, Serenity Terraces ei sijaitse Rawain rannalla vaan Chalongin rannalla, 2,3 km Chalongin liikenneympyrästä etelään, Phuketin itärannalla.

Phuketin itäranta on enimmäkseen matalaa rantaa, siis kelvotonta jos haluaa uida tai veneillä. Matalan veden aikana rantaa paljastuu jopa satoja metrejä. Täältäkö Kimi tosiaan osti itselleen lomapaikan? Täälläkö hän kuvittelee veneilevänsä?

Kun tein lähtöä, kerroin olevani Suomesta. Sen seurauksena Kimin tekemä kauppa kerrottiin minulle välittömästi. Tosin edustaja väitti, että Kimi olisi ostanut kerrostalon kolmannesta kerroksesta tavanomaisen asunnon, eikä rantahuvilaa jollainen minullekin esiteltiin. Kerrostaloasunnon hinta ja Suomessa esitetyt tiedot Kimin asunnon hinnasta ovat kuitenkin ristiriitaisia, joten on mahdollista, että edustaja suojeli investoijaa (siis Kimiä) eikä kertonut Kimin hankinnan tarkkaa sijaintia. Niin jokainen vastuullinen kiinteistövälittäjä tekisi.

Johtopäätökseni on siis se, että Kimi on ostanut edelleen keskeneräisen rantahuvilan. Se olisi ainoa järkevä investointi hyvätuloiselle formulakuskille.

Kun olin kuvani ottanut, lähdin kaahailemaan kohti Phuket Townia, jossa pidin majaa. Ensin piti avata kannettava ja imuroida kuvat koneelle. Sitten alkoi kuvien muokkaus lähetysvalmiiksi. Photoshopin muokkauksen jälkeen kuvat tikulle ja lähimpään nettikahvilaan lähettämään liitetiedostoja.

Olin lähettänyt ennakkotietoa Kimin asuntokuvista Lehtikuvaan ja Iltalehdelle. Lehtikuva vastasi ensin, ja se lupasi tarjota kuvia yksinoikeudella. Pian Iltalehti myös vastasi ja halusi näytekuvia ja ostaa osan kuvista vain omaan käyttöön.

Sen jälkeen jotakin merkillistä tapahtui. Kiinnostus lopahti. Kukaan ei ollutkaan kiinnostunut maailmanmestarin kiinteistöbisneksistä suositulla Phuketin saarella. Ainakin MTV3 hankki samantyyppisiä kuvia ulkomaalaisesta kuvatoimistosta, muut lehdet ehkä keskittyivät tärkeämpiin asioihin kuten ei-sosialistiministerien tekstiviesteihin ja tähtien kanssa tanssimisiin.

Iltalehdelle laitoin lyhyen kommentin: kannattaisi hyödyntää niiden suomalalaisten tietoja ja materiaalia, jotka itse ovat käyneet paikan päällä ja jotka voivat kertoa omakohtaisia havaintoja melkein reaaliajassa. Muuten meillä suomalaisilla ei kohta ole enää töitä muutenkaan.

Tosin pääsiäispyhät sekottivat kuviot mutta silti.

Noin viikkoa pääsiäisen jälkeen seilasin Raya Divers -laivalla Chalongista kohti Raya-saarta. Mainitsin sukellusoppaille, että valkeana rivinä näkyvä rakennuskohde sisältää myös Kimi Räikkösen investointikohteen.

Sukellusopas reagoi uutiseen kuten jokainen paikallisia oloja tunteva, itseni mukaan lukien, tekee:

"Onkohan Kimi nähnyt rantaa itse. Matalan veden aikana rannalta voi melkein kävellä tuolle vastapäiselle saarelle!"

Ei kommentteja: